CAD rendszerek

Az OmegaCAD rendszerek 32/64 bites Windows (Windows 7, 8.1, 8.2, 10, 11) alatt futó CAD rendszerek. Az OmegaCAD használatához az operációs rendszeren kívül egyéb programra (pl.: AutoCAD) nincs szükség!

OmegaCAD ELEKTRO

Erősáramú elektrotechnikai tervezőrendszer. Az OmegaCAD ELEKTRO elektrotechnikai tervezőrendszer. Nagy bonyolultságú villamos berendezések komplett dokumentációjának előállítására, illetve meglévő dokumentációk számítógépre való átültetésére szolgál. A programcsomag az MSZ 12897 szabványban foglaltakra épül, ugyanakkor jelölésrendszere kielégíti az IEC 750 és DIN 40719 szabvány előírásait is. Könnyen kezelhető menürendszere, üzenetei, hibajelzései, hibafelismerő rutinjai a tervezés minden fázisához hatékony segítséget nyújtanak. A rendszer messzemenően támogatja a tervezési folyamat alkotó részét, míg az algoritmizálható feladatokat (sorkapocs sorszámozása, kábel és kábelér kiosztása, áramúttervből szerelési terv előállítása, táblázatok készítése, stb.) önállóan végzi el. Az üzemeltetéshez, hibakereséshez intelligens alkatrész kereső eljárásai (készülékrészek, kábelerek, sorozatkapcsok keresése) adnak támogatást.

Bővebben az OmegaCAD ELEKTRO-ról

Az OmegaCAD ELEKTRO tervezőrendszerrel készített mintatervek

Az Első terv tervlapjai és az azonosítási rendszer pdf
A Minta terv tervlapjai pdf
Az Elosztó terv tervlapjai pdf

 

Az OmegaCAD ENGINEER rendszerrel készített mintatervek

 

Egyszerű példa az állomás egyvonalas tervre, amelyből az SSD fájl előállítása történik. Minta a működési blokkvázlatok készítésére. Kártyás védelmi és irányítástechnikai készülékek áramút és szerelési terv minta. Az optikai terv részletének megmutatása, patch kábelekkel és optikai csatlakozókkal. Optikai csatlakozó modellezése szimbólum és doboz felépítésű készülékkel, valamint emeletes sorkapcsok alkalmazásával. Minta az IEC 61850 GOOSE üzeneteinek grafikus megmutatása. Logikai egyenletek fizikai és GOOSE be és kimenetek összelinkelésre példa. pdf

 

OmegaCAD Alapcsomag

2D-s CAD rendszer. A program magyar nyelvű, jól használható, könnyen megtanulható, sokféle feladat megoldására alkalmas. A programhoz kiegészítő modulok kapcsolhatók, melyek még hatékonyabbá teszik a munkát. Ilyen módon további speciális tervezőrendszereket fejlesztettünk ki. Lehetőség van egyedi igényeket kielégítő rendszerek fejlesztésére is. Általános feladatokra az Alapcsomagot ajánljuk.

Bővebben az OmegaCAD Alapcsomagról

 

OmegaCAD Alaprajz

Alaprajz szerkesztő modul, melynek segítségével gyorsan és könnyen előállíthatók az épületek alaprajzai. Javasolt felhasználási területei: épületgépész, épületvillamossági tervezők számára, vagy pl. számítógép hálózat kiépítés után a dokumentáláshoz az alaprajz előállítása.

Bővebben az OmegaCAD Alaprajzról

 

Számítógépigény

Az OmegaCAD programok IBM kompatibilis személyi számítógépen futnak a megfelelő Windows operációs rendszer alatt. A programok elindulnak minden olyan számítógépen, amelyen a hozzá szükséges operációs rendszer elfogadható sebességgel fut. Valójában a tervdokumentációk - rajzok - mérete határozza meg, milyen teljesítményű gép szükséges, hogy ne kelljen sokat várnia a felhasználónak egy-egy művelet végrehajtására. A következő szempontokat célszerű figyelembe venni:

 

  • Az OmegaCAD rendszerhez 3 gombos egér használata célszerű
  • Az ajánlott képernyőfelbontás 1024x768 pont, vagy nagyobb
  • A CAD rendszerek használatához célszerű nagyobb képátlójú, 19", 21" vagy 27"-os monitorokat használni
  • Az OmegaCAD rendszer ki tudja nyomtatni a rajzokat a Windows által kezelt nyomtatókon, plottereken.