Az OmegaCAD ELEKTRO tervezőrendszer felhasználói kézikönyve

Szerszámok egyéni beállítása

 

'ELEKTRO rendszer' minden tervtípus kezelő modul

Elérés:

Menü:

(Modul menü)

Szerszámosláda...

Szerszámos:

A rendszer a tervek előállítására számos eszközt kínál. Az egyes funkciók indíthatók a menüről, a gyorsító billentyűvel rendelkező funkciók a megfelelő billentyű kombinációval. A beépített ikon szerszámosban elhelyezett funkció az ikon megnyomásával is aktivizálható.

--->

Az egyéni szerszámok használatával egy új lehetőség nyílik a rendszer még hatékonyabb használatára. A szerszámosban az egyes funkciókra jellemző kis ikonok helyezkednek el, melyeket szerszámnak nevezünk. A szerszám megnyomásával a funkció aktivizálódik. Ha a szerszámosra helyezzük az input fókuszt, (A fejléc az aktív ablak színével jelenik meg) és a kurzort rövid ideig a szerszám ikon fölött hagyjuk, akkor a szerszám funkcióját leíró rövid segítség jelenik meg.

A szerszámok csoportokba vannak foglalva. Az egyes csoportok tetszőlegesen áthelyezhetők, átméretezhetők, bezárhatók vagy megnyithatók. Az szerszámok a csoportokból törölhetők, más csoportba helyezhetők. Létrehozhatunk új, egyéni szerszámost is.

Az OmegaCAD ELEKTRO rendszerben alkalmazott szerszámos funkció abban tér el az általános rendszer szerszámos funkciójától, hogy itt minden modulnak önálló, a modulra jellemző funkciókból összeállított szerszámos készlete is van. Egyébként használata megegyezik az Egyéni szerszámok kezelésével.

Szerszám főcsoport kijelölése:

Alap grafikus eszköztár szerkesztése

Ebben az állapotban az alap grafikus eszközöket állíthatjuk be.

Az OmegaCAD ELEKTRO rendszerben az alap grafikus eszköztár szerszámos ládák felépítése, elhelyezkedése a munkaterületen, fejléc ki/be-kapcsolt állapota minden ELEKTRO modulban megegyezik. A szerszámos ládák egy tulajdonsága kötődik ELEKTRO modulokhoz, mégpedig a megjelenik, nem jelenik meg állapota.

Ha a szerszámos szerkesztésekor nem vagyunk ELEKTRO modulban, akkor a megjelenik, nem jelenik meg állapot minden ELEKTRO modulra érvényes lesz.

Ha a szerszámos szerkesztésekor érvényes ELEKTRO modulban vagyunk, akkor a megjelenik, nem jelenik meg állapot csak az aktuális ELEKTRO modulra érvényes lesz.

Elektro modul eszköztár szerkesztése

Ebben az állapotban az érvényes ELEKTRO modul szerszámos eszközöket állíthatjuk be.

Csak akkor lehet ezt az opciót beállítani, ha érvényes ELEKTRO modulban vagyunk. Kezelése megegyezik az Egyéni szerszámok kezelésével. Az így beállított modul szerszámok csak a modulban jelennek meg és csak itt használhatók!

A Képernyő munkaterület kialakítása segítségével a rendszer rajzi és szerszámos munkaterületét tudjuk egyéni igények szerint kialakítani.


Korlátozások/megjegyzések:

A képernyő munkaterület kialakítása beállítási lehetőség elérhető még a Beállítások... Képernyő munkaterület beállítása Képernyő munkaterület kialakítása funkcióban is!

Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
1992-2018
Minden jog fenntartva. ©
OmegaSoft WEB Site