Az OmegaCAD rendszer frissítése a WEB-ről

A frissítés beállításai

Az OmegaCAD WEB frissítés indítása a telepítési könyvtárból. Nyomógomb:


Hasonlóan, mint ahogy az OmegaCAD rendszerek telepítése során megtehetjük, a frissítés esetében is lehetőségünk van arra, hogy beállítsuk, azt hogy a teljes telepített rendszer mely összetevőinek új változatát frissítsük a WEB-ről.

Az alábbi rendszer összetevők frissítésének elvégzése lehetséges:

 • Alap beállítások:
  Ezen részek a rendszer működését befolyásoló felhasználói beállításokat tartalmazó állományokat jelenti. Tipikusan például a szerkesztendő vonal jellemzői, feliratok tulajdonságai, felhasználói szerszámos összeállítása. De ilyenek a különféle sablon összeállítások (körvezeték, szereléshely), megadható készülék, kábel, sorkapocs nevek listája.
  Beállítása csak indokolt esetben ajánlott!
 • Rendszer:
  Ez a rendszer összetevő tartalmazza az OmegaCAD rendszer végrehajtható program és erőforrás állományait. Gyakorlatilag ezen állományok frissítésével lehet a rendszer szolgáltatásait bővíteni, az esetleges hibákat kijavítani.
  Beállítása erősen ajánlott!
 • Minta rajzok:
  Ez a rendszer összetevő tartalmazza a rendszerhez mellékelt minta rajzok telepítését. A rendszer a minta rajzokat az X:\Vxx\OmegaWin32\Drawings könyvtárba helyezi el. Ha a frissítési opciót bekapcsoljuk, de a rendszer telepítése óta ezt a könyvtárat eltávolítottuk, akkor ezen állományok frissítése nem hajtható végre. A esetleges hiba miatt a teljes frissítési folyamat hiba miatt leáll! Ha bekapcsoljuk, ügyeljünk rá, hogy saját rajzaink a rendszer minta rajzaival azonos elnevezéssel ne legyenek ebben a könyvtárban!
  Beállítása igény szerint lehetséges.
 • Minta blokkok:
  Ez a rendszer összetevő tartalmazza a rendszerhez mellékelt minta blokkok telepítését. A rendszer a minta blokkokat az X:\Vxx\OmegaWin32\Blocks könyvtárba helyezi el. Ha a frissítési opciót bekapcsoljuk, de a rendszer telepítése óta ezt a könyvtárat eltávolítottuk, akkor ezen állományok frissítése nem hajtható végre. A esetleges hiba miatt a teljes frissítési folyamat hiba miatt leáll! Ha bekapcsoljuk, ügyeljünk rá, hogy saját blokkjainknak a rendszer minta blokkjaival azonos elnevezéssel ne legyenek ebben a könyvtárban!
  Beállítása igény szerint lehetséges.
 • Minta létesítmények:
  Ez a rendszer összetevő tartalmazza az ELEKTRO rendszerhez mellékelt minta létesítmények telepítését. A rendszer a minta létesítményeket az X:\Vxx\OmegaWin32\Projects könyvtárba helyezi el. Ha a frissítési opciót bekapcsoljuk, de a rendszer telepítése óta ezt a könyvtárat eltávolítottuk, akkor ezen állományok frissítése nem hajtható végre. A esetleges hiba miatt a teljes frissítési folyamat hiba miatt leáll! Ha bekapcsoljuk, ügyeljünk rá, hogy saját létesítményeink a rendszer minta létesítményeivel azonos elnevezéssel ne legyenek ebben a könyvtárban!
  Beállítása igény szerint lehetséges!
 • Adatbázis:
  Ez a rendszer összetevő tartalmazza az ELEKTRO rendszerhez mellékelt minta adatbázisok telepítését. A rendszer a minta adatbázisokat az X:\Vxx\OmegaWin32\Data és az X:\Vxx\OmegaWin32\Central könyvtárakba helyezi el. Ha a frissítési opciót bekapcsoljuk, de a rendszer telepítése óta ezt a könyvtárat eltávolítottuk, akkor ezen állományok frissítése nem hajtható végre. A esetleges hiba miatt a teljes frissítési folyamat hiba miatt leáll! Ha bekapcsoljuk, ügyeljünk rá, hogy saját adatbázisaink ne legyenek ebben a könyvtárban!
  Továbbá ez az összetevő tartalmazza az alap grafikus rendszer szimbólum könyvtárának telepítését is! Ez az állomány az X:\Vxx\OmegaWin32\OwSymbl.Dat Ha ezt az opciót bekapcsoljuk, ügyeljünk rá, hogy erről az állományról legyen mentésünk!
  Beállítása igény szerint lehetséges!
 • Help:
  Ez a rendszer összetevő tartalmazza a rendszer használatához szükséges súgó állományok telepítését. Mivel a rendszer működésének leírása, a javítások, módosítások leírása ezen állományokban található, ezért:
  Beállítása erősen ajánlott!
 • A frissítési beállításai.

  Frissítés letöltés és telepítés végrehajtási módja:

  A beállítási csoportban a frissítések végrehajtásának módját tudjuk beállítani. Itt kapcsolhatjuk ki a frissítések figyelését és letöltését, ha nem szeretnénk használni.

  A frissítések automatikus figyelése és letöltése kikapcsolva!

  Ezt választva a frissítési rendszer elindul az OmegaCAD tervező rendszer használatakor, de önmaga semmilyen tevékenysége nem végez.

  A frissítések mindig letöltésre kerülnek, de csak felhasználói utasításra lesznek telepítve!

  Ebben a beállításban a frissítési rendszer elindul az OmegaCAD tervező rendszer használatakor, és a háttérben kigyűjti a WEB-en az esetleges új frissítéseket, ha talál, akkor le is tölti! Ha van új frissítés, vagy még korábban letöltött de még nem telepített frissítés, akkor a windows üzenet panelen értesítést helyez el. De önállóan nem végzi el a letöltött frissítések telepítését. Azt nekünk kell kezdeményezni, amikor leáll az OmegaCAD tervező rendszer.

  A frissítések letöltése és telepítése mindig automatikusan végrehajtódik!

  Hasonlóan az előzőekhez, ebben a beállításban a frissítési rendszer elindul az OmegaCAD tervező rendszer használatakor, és a háttérben kigyűjti a WEB-en az esetleges új frissítéseket, ha talál, akkor le is tölti! Ha van új frissítés, vagy még korábban letöltött de még nem telepített frissítés, akkor a windows üzenet panelen értesítést helyez el. Amikor leállítjuk az OmegaCAD tervező rendszert, a frissítések telepítését önállóan, külön beavatkozás nélkül elvégzi.

  Proxy kiszolgáló:

  A proxy kiszolgálón kapcsolódunk az internetre, akkor ennek beállításait itt tehetjük meg.

  Proxy kiszolgáló használata a helyi hálózaton

  Bekapcsolva megadhatjuk a proxy kiszolgálón keresztüli internet eléréshez szükséges adatokat.

  A beállítások módosításait elmentjük, ha a párbeszéd ablakból a A frissítési beállítások elmentése ezzel a gombbal. A beállítások az itt láthatókra módosulnak gomb megnyomásával lépünk ki. Ha az elvégzett módosításokat nem kívánjuk menteni, akkor lépjünk ki az Kilépés a frissítési beállítások mentése nélkül. A beállítások változatlanok maradnak. gombbal.


  Korlátozások/megjegyzések:

  A rendszer naprakészen tartásához az OmegaFrissit.exe program számára a www.omegasoft.hu WEB hely elérhetőségét biztosítani kell a tűzfalon keresztül!

  Ha nincs a működő rendszerhez nincs a WEB-ről letöltendő állomány, akkor a frissítési riport végén a következő üzenet jelenik meg:
  Nincs új frissítés a rendszerhez!

  Az OmegaCAD WEB-es frissítésével a Sentinel védelmi rendszert nem lehet frissíteni!
  A legfrissebb Sentinel meghajtó a gyártó, SafeNet hivatalos honlapjáról: www.safenet-inc.com tölthető le.

  Ha egyik rendszer összetevő sincs kijelölve frissítésre, akkor a frissítés végrehajtása hibajelzés mellett leáll!

  A rendszer a felhasználói beállításokra vonatkozó információkat az x:\V9x..\OmegaWin32\UserSettings\Refresh.Ini' állományban tárolja.

  Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
  1992-2018
  Minden jog fenntartva. ©
  OmegaSoft WEB Site