Az OmegaCAD rendszer frissítése a WEB-ről

Új változatok letöltése és frissítése


Az OmegaCAD WEB frissítés indítása a telepítési könyvtárból. Az OmegaCAD rendszer elindítása nélkül a frisstést az x:\V9x..\OmegaWin32\OmegaFrissít.exe program indításával is kezdeményezhetjük

Ebben az esetben is a frissítési rendszer elsőként kigyűjti a frissítéshez tartozó adatokat. Ellenőrzi, hogy a korábban letöltött verzió változatok telepítve vannak-e már, és található e újabb verzió változat a WEB-en.

Ha nincs új frissítés a WEB-en, és a már korábban letöltött valamennyi frissítés telepítésre került, akkor a következő panel jelzi számunkra, hogy most nincs igazán mit tenni.

Ha új frissítés érkezett, akkor a frissítési rendszer a 'Frissítések letöltése és telepítése' lehetőségét kínálja fel a rendszer.t>

---> ---> ---> ---> ---> --->

Ha az újjonnan érkezett frissítések telepítését nem akarjuk most végrehajtani, akkor azt a gomb használatával későbbi időpontra halaszthatjuk. Viszont a rendszer minden használati alkalommal jelezni fogja, hogy nem telepített frissítések vannak. Ha tartósan nem akarjuk, hogy ez az üzenet megjelenjen, akkor a Beállítás funkcióban kapcsoljuk ki a frissítések automatikus figyelés és letöltése funkciót.


Ha 'Frissítések telepítése' gombra kattintunk, akkor a letöltött frissítések telepítésre kerülnek.

Fontos tudni, hogy a frissítések telepítése során az OmegaCAD rendszer nem működhet! Ha a frissítések telepítése funkciót mégis a tervező rendszer használati állapotában indítjuk el, akkor az alábbi hibaüzenetet kapjuk:

A frissítések letöltése és telepítése gyors egymásutánban megtörténi egy folyamatban. A folyamatot a igény esetén a gomb segítségével megszakíthatjuk. Ekkor a folyamat során már végrehajtott frissítések visszaállnak a folyamat indítása előtt állapotba. Amikor a letöltött frissítések telepítése sikeresen végrehajtódik, akkor erről az alábbiakban informál a rendszer.


Akár a frissítések telepítése előtt, vagy bármikor a rendszerhez tartozó frissítések állapotáról szeretnénk tájékozódni megtehetjük ezt a 'Frissítések története...' gombra kattintással.


Bezárjuk 'Frissítések telepítése' ablakot, de a frissítési rendszer továbbra is működő állapotban marad.

Abban az esetben viszont, amikor a 'Frissítések telepítése' végrehajtásra került, és maga a frissítési rendszerhez is érkezett frissítés, akkor maga a WEB frissítése keretrendszer működése is leáll, és ennek a frissítése is végrehajtódik!


A frissítési folyamat végrahajtásának felhasználói beállításait tehetjük meg a Beállítás funkcióban.

 • A frissítendő rendszer összetevők kijelölése
 • Alap beállítások frissítése
 • Rendszer
 • Minta rajzok
 • Minta blokkok
 • Minta létesítmények
 • Adatbázis
 • Help
 • A frissítés letöltés és telepítés végrehajtás módja.
 • Proxy kiszolgáló.

 • Az információs ablakban az Frissítési rendszer változatán kívül tájékoztatást kapunk arról is, hogy mely azonosítójú rendszert kerül frissítésre a WEB-ről.

 • Infromációk.

 • Ha a Windows tálcán az ikon fölött az egér jobb gombját megnyomjuk, akkor a gomb felengedésére megjelenik a frissítő rendszer lebegő menüje.

  ---> ---> ---> ---> ---> --->

  Frissítések telepítése...

  A menüpont segítségével 'Frissítések telepítése...' funkciót nyitjuk meg.
  Érvénytelen a menü, ha a frissítési rendszer valamely funkciója megnyitott.

  Frissítések története...

  A menüpont segítségével 'Frissítések története...' funkciót nyitjuk meg.
  Érvénytelen a menü, ha a frissítési rendszer valamely funkciója megnyitott.

  Beállítások...

  A menüpont segítségével 'Beállítások...' funkciót nyitjuk meg.

  Omega frissítés kézikönyv

  A menüpont segítségével ezt a kézikönyvet nyitjuk meg.

  Frissítés leállítása

  A menüpont segítségével az OmegaCAD rendszer WEB frissítése keretrendszer működését leállítjuk. A frissítési rendszer újra indul, ha elindítjuk az OmegaCAD tervező rendszert.
  Vagy elíndítjuk az Az OmegaCAD WEB frissítés indítása a telepítési könyvtárból. x:\V9x..\OmegaWin32\
  OmegaFrissít.exe programot.
  Érvénytelen a menü, ha a frissítési rendszer valamely funkciója megnyitott.

  Kilépés

  A menüpont bezárja a frissítéshez tartozó lebegő menüt.


  Korlátozások/megjegyzések:

  A rendszer naprakészen tartásához az OmegaFrissit.exe program számára a www.omegasoft.hu WEB hely elérhetőségét biztosítani kell a tűzfalon keresztül!

  Ha nincs a működő rendszerhez nincs a WEB-ről letöltendő állomány, akkor a frissítési riport végén a következő üzenet jelenik meg:
  Nincs új frissítés a rendszerhez!

  Kapcsolat/E-mail Omega-Soft Kft.
  1992-2018
  Minden jog fenntartva. ©
  OmegaSoft WEB Site